Real Madrid donira milion eura za izbjeglice

U akciju se uključio i Bayern

Real Madrid donira milion eura za izbjeglice

Real Madrid je na svojim stranicama saopštio da će donirati milion eura za pomoć izbjeglicama u Španiji. 

Kako se navodi, klub će uz donaciju od milion eura osigurati dresove i sportsku opremu za mlade izbjeglice, a ovim gestom se pridružio ostalim klubovima koji žele pomoći u rješavanju izbjegličke krize. 

"Real će donirati milion eura za pomoć izbjeglicama koje budu smještene u Španiji. Klub želi da pomogne muškarcima, ženama i djeci koji su prinuđeni da napuste svoje domovine kako bi izbjegli od rata i smrti", stoji su saopštenju Reala. 

Vrijedi istaći da se akciji priključio i Bayern. Minhenski klub će donirati milion eura, a vlastima će pomoći i u otvaranju trening kampova za djecu u kojima bi mališani učili njemački, trenirali fudbal i dobijali besplatne obroke. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Za svaku pohvalu, zaista...

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.