Real otišao na pripreme bez Ronalda
Foto: EPA

Zidane poveo 26 fudbalera u SAD

Real otišao na pripreme bez Ronalda

M. Šljivak

Madridski Real otputovao je na pripreme u SAD, a interesantno da u avionu nije bilo prve zvijezde tima Cristiana Ronalda.

Već dugo se govori da bi Cristiano mogao napustiti Kraljeve ovog ljeta, a činjenica da nije otputovao na pripreme dodatno je u Španiji pojačala priče da se odlučio na odlazak iz Madrida.

Istina, Portugalac je dobio nešto duži odmor od kluba, ali se ipak očekivalo da nastupi na Internacionalnom kupu šampiona.

Međutim, njega u avionu s ostatkom ekipe nije bilo. Zinedine Zidane je u Los Angeles odveo 26 fudbalera, koji će imati teške utakmice pred start nove sezone.

Protivnici Kraljeva u SAD-u su Manchester United, Manchester City, selekcija MLS-a i veliki rival Barcelona.

Na pripreme su otputovali ovi igrači:

Golmani: Keylor Navas, Kiko Casilla, Ruben Yanez, Luca Zidane

Odbrana: Dani Carvajal, Raphael Varane, Nacho, Marcelo, Theo Hernandez, Danilo, Luis Quezada, Alvaro Tejero, Achraf Hakimi, Manu Hernando

Potražite više informacija na temu La Liga:

Vezni red: Toni Kroos, Casemiro, Luka Modrić, Isco, Mateo Kovačić, Oscar, Franchu.

Napad: Karim Benzema, Gareth Bale, Lucas Vazquez, Alvaro Morata, Dani Gomez

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi