Remi PSG-a i Monaca

Francuska Ligue 1

Remi PSG-a i Monaca

Fudbaleri PSG-a i Monaca podijelili su bodove u večerašnjem meču 22. kola francuske Ligue 1 odigravši 1:1.

Bio je ovo veliki derbi francuskog prvenstva, ali ipak nije donio naročito dobar fudbal jer su gledatelji vidjeli veoma malo pravih prilika. Većinom se igralo na sredini terena i obje ekipe su prije svega čuvale svoj gol.

Ipak, PSG je uspio da dođe do vodstva u 81. minuti. Domaći su dobili jedan veoma sumnjiv penal, a Cavani je bio neumoljiv sa bijele tačke za vodstvo svoje ekipe. Monaco je do kraja pokušao doći do gola, a u tome su i uspjeli pred sami kraj. Igrala se treća minuta sudijske nadoknade, a strijelac izjednačujućeg gola za veliko slavlje svoje ekipe bio je Bernardo Silva.

PSG je nakon ovog remija ostao na trećem mjestu sa 46 bodova, dok je Monaco prvi na tabeli sa istim brojem bodova kao i Nica, ali boljom gol razlikom.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi