River šokirao Bocu na prepunoj La Bomboneri
Foto: EPA

River Plate u velikom derbiju slavio sa 3:1

River šokirao Bocu na prepunoj La Bomboneri

River Plate je upisao veliku gostujuću pobjedu na prepunoj La Bomboneri, gdje su u najvećem argentinskom derbiju savladali Bocu Juniors rezultatom 1:3.

River je odlično otvorio susret, a već u 15. minuti gosti su uspjeli stići do vodstva. Za hladan tuš na La Bomboneri  je pogodio Gonzalo Martinez, a devet minuta kasnije River Plate je imao i velikih 2:0. Strijelac drugog gola bio je Lucas Alardio.

Boca je, ipak, prije isteka prvog poluvremena uspjela uzvratiti preko Fernanda Gaga duboko u sudijskoj nadoknadi prvog dijela.

Stihijski napadi Boce Juniors, koje su svi očekivali od početka drugog poluvremena, ipak se nisu desili, a domaćini tek u zadnjih 15-ak minuta stižu do nekoliko opasnih šansi.

Prvo Benadetto u 75. minuti ne uspijeva iskorisiti odličan centaršut, nakon što je iz sjajne pozicije glavom šutirao preko gola. 

Sljedeću dobru situaciju nije iskoristio Pavon, dok je River iz opasne kontre mogao do 3:1.

Nekoliko minuta prije kraja utakmice golman Rivera, Batalla, brani dva pokušaja igrača Boce, a kazna koja je morala sustići domaćine zbog nekoliko neiskorištenih prilika, stigla je u 91. minuti preko Sebastiana Druissija koji je pogotkom za 3:1 stavio tačku na veliku pobjedu Rivera.

Ovim trijumfom ekipa Rivera je zadržala šanse da i dalje može doći do titule prvaka Primera Division-a. 

Boca je ipak zadržala prvo mjesto na tabeli sa tri boda više od drugoplasiranog San Lorenza i četiri boda više od velikih rivala River Platea.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi