Ronaldo ne zna stati, Real se igra s protivnicima
Foto: EPA

Demoliran i Eibar

Ronaldo ne zna stati, Real se igra s protivnicima

E. Škorić

Nogometaši Real Madrida uvjerljivo su slavili na gostovanju u Eibaru (4:0) u susretu 12. kola španske Primere.

Real dosta lako izlazi na kraj s protivnicima i dolazi do pobjeda. Bilo je tako i danas u Eibaru, gdje su Kraljevi upisali 10 pobjedu i zadržali prvo mjesto u ligi.

Eibar je pružao dobar otpor do 23. minute, kada je James Rodriguez na centaršut Cristiana Ronalda zatresao mrežu domaćeg tima. Na odmor su gosti otišli s dva gola prednosti.

Naime, u 43. minuti je Ronaldo sjajnim udarcem povisio na 2:0 i postavio novi rekord - zabio je svim timovima u Primeri protiv kojih je igrao.

I u nastavku dominacija madridskog kluba, a sve dileme oko pobjednika riješio je Karim Benzema na asistenciju Rodrigueza u 70. minuti. Konačnih 4:0 postavio je sjajni Ronaldo golom s bijele tačke u 82. minuti. 

Kraljevi imaju 30 bodova uz impresivnu gol razliku 45:11. Atletico je drugoplasirani s četiri boda manje, dok trećeplasirana Barca, uz meč manje, ima 25 bodova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 12. kolo:
Eibar - Real Madrid 0:4 (Rodriguez 23, Ronaldo 43, 82 - penal, Benzema 73)


Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.