Ronaldo za 75 minuta zaradi kaznu koju je platio FS Španije

Nije ni osjetio novčanu kaznu

Ronaldo za 75 minuta zaradi kaznu koju je platio FS Španije

E. Čaušević

Real Madrid narednih pet utakmica ne može računati na svog najboljeg igrača Cristiana Ronalda koji je suspendovan zbog guranja sudije.

Kraljevski klub je u nedjelju na Nou Campu savladao Barcelonu sa 3:1 u prvoj utakmici španskog Superkupa. Ronaldo je meč počeo s klupe, ali je šansu dobio u 58. minuti. Upravo je portugalski igrač fenomenalnim pogotkom doveo u Real u vodstvo od 2:1, ali je nakon toga ekspresno zaradio dva žuta, odnosno crveni karton.

Nakon što je glavni sudija utakmice pokazao Ronaldu put prema svlačionici portugalski igrač ga je odgurnuo jer je smatrao da je prestrogo isključen. Iako se u španskim medijima spekulisalo da će Ronaldo biti kažnjen sa čak 12 utakmica neigranja, na kraju se to nije desilo.

Portugalac je suspendovan na pet mečeva, te je pored toga dobio i novčanu kaznu od 2,700 funti. Međutim, to neće previše pogoditi Ronalda, jer on taj novac u Real Madridu zaradi za 75 minuta. Da budemo precizniji za vrijeme dok Ronaldo odradi pet utakmica suspenzije inkasirat će 1,9 miliona funti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ronaldo je jedan od najplaćenijih fudbalera na svijetu, te sedmično u kraljevskom klubu  zaražuje 365,000 funti. Pored revanša Superkupa protiv Barcelone ovaj fudbaler će propustiti utakmice La Lige protiv Deportiva, Valencije, Levantea i Real Sociedada.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti