Rooney spasitelj Crvenih đavola

United se izvukao

Rooney spasitelj Crvenih đavola

M. Šljivak

Fudbaleri Manchester Uniteda remizirali su danas na gostovanju kod Stoke Cityja s 1:1 u susretu 22. kola engleske Premier lige.

Crveni đavoli su u ovaj meč ušli kao favoriti nakon serije izuzeto dobrih rezultata, no na kraju su jedva došli do jednog boda u posljednjim sekundama utakmice.

Do vodstva je Stoke stigao u 19. minuti. Odličnu akciju domaćeg tima je pratio i Juan Mata, kojeg lopta pogađa i odlazi iza leđa Davida de Gee za prednost Stokea od 1:0.

Do kraja prvog poluvremena još nekoliko šansi na obje strane, ali na odmor se otišlo minimalnim vodstvom domaćih.

Nastavak susreta također donosi nekoliko dobrih pokušaja na obje strane. Stoke je bio izuzetno opasan, čak i opasniji od Uniteda, koji do kraja ipak dolazi do izjednačenja. Prekrasan gol postigao je Wayne Rooney za konačnih 1:1.

Ovim golom Rooney je postao najbolji strijelac Uniteda svih vremena ispred Bobbyja Charltona.

Premier liga, 22. kolo:

Stoke - Manchester United 1:1 (Mata 19'ag / Rooney 90+3)

Potražite više informacija na temu Premier league:





Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi