Rudiger otišao u London, pa ponizio Romu
Foto: Chelsea

"Roma nije veliki tim"

Rudiger otišao u London, pa ponizio Romu

M. Šljivak

Antonio Rudiger pojačao je ovog ljeta londonski Chelsea.

U redove londonskog tima stigao je iz ekipe Rome za 35 miliona eura, a danas je reprezentativac Njemačke dao veoma zanimljivu izjavu.

On smatra Romu velikim klubom, ali samo u Italiji, dok smatra Chelsea mnogo većim timom.

"Uz sav respekt kada govorimo o Romi i Chelseaju, Chelsea je veliki klub. Zapravo i Roma je, ali samo u Italiji. Međutim, Chelsea je mnogo veći nivo", rekao je Rudiger.

Za dolazak u Chelsea se odlučio zbog trenera Antonija Contea.

"Zbog njega sam došao ovdje. Nevjerovatan je u svom poslu, pomaže dosta igračima i pravi primjer su Moses i Alonso. Imali su odličnu sezonu i ja sam silno želio biti dio toga", istakao je Rudiger.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Njemački defanzivac je u Romi proveo prethodne dvije sezone.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi