Sada je već ozbiljno: Cavani odbio prijedlog vlasnika PSG-a

Ne da Neymaru da izvodi penale

Sada je već ozbiljno: Cavani odbio prijedlog vlasnika PSG-a

E. Škorić

Urugvajski napadač Edinson Cavani odbija da prepusti izvođenje penala svom saigraču Neymaru.

Ne stišava se bura u PSG-u od kada je Cavani uskratio Neymaru da izvede penal u meču protiv Lyona. Brazilac je ljut na svog saigrača, pa je tražio da ga klub proda, a onda su se pojavile glasine kako je PSG brzo reagovao i Urugvajca ponudio Real Madridu.

Nekoliko dana kasnije, francuski list El Pais donosi zanimljivu priču i tvrdi da Cavani ne želi da popusti.

Naime, njemu je obećan ozbiljan novčani bonus ako bude prvi strijelac lige, pa stoga Urugvajac želi da izvodi penale i dolazi do lakih golova, ali predsjednik kluba Nasser Al-Khelaifi obećao mu je isti isplatiti bez obzira hoće li na kraju biti najbolji strijelac lige.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Šef Parižana je tako pokušao da vrati mir u svlačionicu, no navodi se da je Cavani rekao - ne! Istrajan je u namjeri da on bude gazda na terenu i da izvodi penale, a vidjet ćemo hoće li se nešto poboljšati ili će jedna od ove dvije zvijezde napustiti Pariz.

Neymar je doveden ovog ljeta za 222 miliona eura i briljira na početku, mada je propustio duel s Montpellierom (0:0) ovog vikenda. S druge strane je Cavani, koji je već dugi niz godina prvo ime PSG-a i želi da ga se i dalje poštuje i pita za sve na terenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi