Salihović: Pristao bih i na manju platu, samo da se vratim

Volio bi zaigrati za Herthu

Salihović: Pristao bih i na manju platu, samo da se vratim

Bivši bh. reprezentativac Sejad Salihović je od novembra zvanično slobodan igrač nakon raskida ugovora sa kineskim Beijing Rehneom.

Iskusni 32-godišnjak se nakon epizode u Kini vratio u Njemačku i trenutno se nalazi u Berlinu, u kojem je proveo dobar dio svog života.

Salihović je u intervjuu za njemačke medije istakao da bi volio ponovo zaigrati u Bundesligi, konkretno u Herthi za koju je već nastupao u periodu od 2000. do 2006. godine.

"Ja sam trenutno u Berlinu. Ako me Hertha bude željela, tu sam! San mi je da ponovo zaigram za taj klub, jer ovdje su mi porodica i prijatelji. Svjestan sam da Hertha računa na mlade i perspektivne igrače, ali sam u top formi", rekao je Salihović, koji je potom progovorio i o plati koju bi očekivao:

"Smanjenje plate u odnosu na onu u Kini bih svakako morao prihvatiti ako želim ponovo igrati u Njemačkoj. Želim još nekoliko godina igrati na visokom nivou, a sve ostalo je manje važno".

Salihović je istakao da je i dalje u dobrim odnosima sa Ibiševićem, s kojim je nekada činio famozni tantem u Hoffenheimu. Ukoliko bi ga Hertha angažovala, ponovo bi postali saigrači.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Čujemo se svake sedmice. Dok sam bio u Kini, često me je pitao kako mi je tamo i pričao sam mu o životu na Dalekom istoku. Često pričamo i o Herthi, a ja mu uvijek kažem kako volim taj klub i grad Berlin. On me shvata, obojica znamo koliko je važno biti blizu svojih najbližih", zaključio je Salihović.

Sejad Salihović je za prvi tim Herthe odigrao samo pet utakmica i u ovom klubu nikada nije pokazao sve što zna i što je kasnije uradio sa Hoffenheimom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi