Salihović: Za nas je dobro što neće igrati Ibišević

Hoffenheim dočekuje Stuttgart

Salihović: Za nas je dobro što neće igrati Ibišević

Nekada su Sejad Salihović i Vedad Ibišević bili udarne igle Hoffenheima koji je iz Cvajte dobacio do jesenjeg naslova u Bundesligi. 

I danas susjedi i uz to veliki prijatelji sutra bi se našli na suprotnim stranama da se nije dogodio Vedin gaf i crveni karton protiv Augsburga.

Salihović žali zbog pauze, ali smatra da je za Hoffenheim dobra stvar što neće biti Ibiševića u timu Stuttgarta.

„Veoma važna utakmica. Moramo hladne glave ući u nju nakon nesretnog ispadanja iz Kupa i pokušati pobijediti,“ kazao je Salihović, te se osvrnuo na neigranje kolege iz reprezentacije:

„Za nas je neigranje Vedada Ibiševića dobra stvar. Znamo koliko je on važan za tim Stuttgarta, pogotovo kada igra protiv nas. U posljednje vrijeme igrao je u odličnoj formi i postigao dosta pogodaka. Šteta je što je dobio kaznu od pet utakmica. Poznajem ga odlično, siguran sam da će se vratiti mnogo jači i bolji.“

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.