Schweinsteiger pun riječi hvale za Louisa van Gaala
Foto:EPA

Schweinsteiger pun riječi hvale za Louisa van Gaala

S. Bošković

Veznjak Manchester Uniteda Bastian Schweinsteiger rekao je da uživa igrati za holandskog stručnjaka Louisa Van Gaala.

Schweinsteiger je već jednom igrao za Van Gaala. Holanđanin je u jednom periodu trenirao ekipu Bayern Munchena, a 31-godišnji igrač priznao je da se ništa nije promijenio u pristupu ovog trenera.

"Da, on je i dalje isti Louis Van Gaal kojeg svi poznajemo. Veoma je ambiciozan i želi da osvoji svaki trofej. On je dobar čovjek i zna kako ispravno tretirati tim,", rekao je njemački internacionalac.

"Zabavno je raditi s njim, ali i sa čitavim timom i novim igračima. Atmosfera u  timu je sjajna i nadamo se da možemo početi koristi dominaciju koji imamo u igri kako bi počeli pobjeđivati", dodao je njemački veznjak.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Van Gaal je s Bayernom osvojio titulu prvaka Njemačke, te kup Njemačke, a na klupi Manchester Uniteda stigao je u prošloj sezoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.