Scolari: Uvijek sam vjerovao u Oscara

Scolari: Uvijek sam vjerovao u Oscara

E. Škorić

Brazilska reprezentacija pobjedom nad Hrvatskom (3:1) otvorila je 20. Svjestko prvenstvo koje igra pred svojim navijačima.

Brazil je u Sao Paulu, u prvom susretu SP-a, večeras savladao Hrvatsku. 'Gosti' su poveli autogolom Marcela, ali su Neymar (dvostruki strijelac) i Oscar preokrenuli rezultat uz neke kontroverzen odluke japanskog sudije Yuichija Nishimure. 

Neymar je potigao večeras svoj 32. i 33. pogodak u dresu brazilske reprezentacije u tek 50. nastupu za nacionalni tim. On je igrač utakmice, a selektor Brazila Luiz Felipe Scolari hvalio je Oscara.

"Neymaru je pripala nagrada za igrača utakmice, ali ako bi postojala i druga nagrada, onda bi ona pripala Oscaru. On je bio fantastičan i uvijek sam vjerovao u njega", rekao je Scolari.

"Naša statistika nakon utakmice pokazuje da je Oscar bio najagilniji igrač. Bio je najkreativniji igrač na desnoj strani. Sve sumnje u Oscara došle su s vaše (medijske) strane. Njegov nivo je možda opao, ali nisam nikada izgubio vjeru  njega".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.