Sedmogodišnjak se prijavio za trenera prvoligaša

Dobio odgovor iz kluba

Sedmogodišnjak se prijavio za trenera prvoligaša

Simpatični dječak po imenu Ewan MacKenzie prijavio se da preuzme klub Inverness koji se takmiči u škotskom Premiershipu. 

Činjenica da je Inverness već neko vrijeme bez trenera je inspirisala Ewana da predsjedniku kluba pošalje pismo i prijavi se kao kandidat za upražnjeno mjesto. Među svoje kvalitete je naveo izvrsno poznavanje taktike.

"Dragi predsjedniče, vidim da smo bez trenera i donio sam odluku da se prijavim za taj posao. Mislim da mogu pomoći da postanemo jači, a i samim igračima bih pomogao da razviju nove vještine koje sam ja naučio igrajući fudbal za svoju školu. Mogu pričati sa ljudima iz škole da puste kad su važne utakmice i mislim da to ne bi bio problem. Igrači bi mi onda pomagali u pisanju domaće zadaće. Veselim se odgovoru", napisao je Ewan MacKenzie. 

Ewan nije dugo čekao da pismom dobije odgovor od predsjednika kluba. 

"Tvoje poznavanje kluba će jednog dana biti sjajna stvar za nas. Uložio su u ovo puno truda, ali mislimo da bi se u školi ljutili da puno izostaješ. Ako se budeš školovao i redovno trenirao, možda jednog dana i obučeš dres Invernessa", stoji u pismu upućenom sedmogodišnjem dječaku. 

Očito je da će se ovaj dječak u životu voditi parolom 'uporni uspjevaju'. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti