Sejad Salihović je umjetnik u izvođenju slobodnih udaraca

Igrač kola prema izboru portala focus.de

Sejad Salihović je umjetnik u izvođenju slobodnih udaraca

Online izdanje uglednog njemačkog lista Focus za najboljeg igrača 30. kola Bundeslige proglasilo je fudbalskog reprezentativca Bosne i Hercegovine Sejada Salihovića.

Naš internacionalac je svojim jedanaestim ovosezonskim golom, a desetim iz slobodnog udarca, donio vodstvo Hoffenheimu u u domaćoj pobjedi ekipe TSG-a nad Augsburgom od 2:0. Sejad Salihović je ujedno ovim golom postao najbolji strijelac u historiji ekipe iz Sinsheima sa 44 postignuta pogotka u dresu ovoga tima, a to mu je pošlo za nogom u susretu u kojem je ovaj klub obilježavao jubilej vezan za Bundesligu.

Naime, za mali tim, kojem je prva bundesligaška sezona bila 2008/2009, meč protiv Augsburga bio je jubilarni 200. u Bundesligi, a 100. meč u istom takmičenju pred domaćom publikom.

"I na treningu ove sedmice efikasnost iz slobodnih udaraca bilo je prilično visoka. Devet od deset lopti završilo je u mreži", rekao je fudbaler Hoffenheima. 

Ipak, u prvi plan ne stavlja sebe i rekord kojim je postao najbolji strijelac historiji svog kluba, već se okreće kolektivu i veoma bitnoj pobjedi.

"Svakako da je dobar osjećaj to što sam postao najbolji strijelac u historiji tima, ali mislim da je pobjeda puno važnija", istakao je bh. reprezentativac u svojoj izjavi za Sky nakon utakmice, te se osvrnuo na svoj pogodak iz slobodnjaka:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Nadam se da će ih biti još mnogo u budućnosti".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.