Semir Štilić najbolji igrač 12. kola Ekstraklase

Bh. veznjak u sjajnoj formi

Semir Štilić najbolji igrač 12. kola Ekstraklase

A. Beganović

Bosanskohercegovački fudbaler, koji sa dosta uspjeha nastupa za Wislu, Semir Štilić, proglašen je za najboljeg igrača 12. kola fudbalskog prvenstva Poljske.

Nekadašnji veznjak Željezničara, koji je neopravdano zapostavljen od strane bh. selektora Safeta Sušića, pruža fenomenalne igre u Wisli, a poljski mediji ne prestaju sipati komplimente na račun našeg fudbalera.

U 12. kolu Wisla je sa ubjedljivih 5:0 savladala Gornik, a Štilić je upisao dva pogotka i asistenciju, što nije ostalo nezapaženo ni kod navijača, koji prate fudbalsko prvenstvo Poljske.

Tako je bh. veznjak u anketi Canala plus proglašen za najboljeg fudbalera 12. kola, a Štilić je dobio 61 posto glasova, pa je ubjedljivo trijumfovao.

"Drago mi je što smo postigli pet pogodaka, a nadam se da će tako biti i unarednim utakmicama", izjavio je Štilić.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Na kraju dodajmo da je Štilić uvršten u najbolji tim 12. kola u svim vodećim poljskim medijima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.