Semir Štilić najbolji igrač Ekstraklase u mjesecu augustu

Priznanje za bh. fudbalera

Semir Štilić najbolji igrač Ekstraklase u mjesecu augustu

Fudbaler Wisle Krakov Semir Štilić dobio je priznanje za najboljeg igrača poljske Ekstraklase za mjesec august.

Sjajni bh. veznjak kojeg u posljednje vrijeme zaobilazi selektor najbolje reprezentacije naše domovine u prošlom je mjesecu postigao tri gola, te upisao dvije asistencije, u svega četiri utakmice, a dva gola iz slobodnih udarac su prava remek djela. 

"Lucidnost koju posjeduje upravo je nedostajala reprezentaciji Bosne i Hercegovine koja je nedavno doživjela šok nakon što je izgubila od reprezentacije Kipra", piše poljski list Przeglad Sportowy.

Da ga više cijene u Poljskoj nego u njegovoj domovini govori i jedna od izjava Štilićevog trenera Franciszeka Smude. 

"Prava je šteta što nije Poljak. Igrao bi u svakoj utakmici reprezentacije Poljske i bio vrlo lako njen najbolji play-maker", rekao je Smuda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti