Službeno: Bojan Krkić novi igrač Stoke Cityja

Pojačao se Stoke

Službeno: Bojan Krkić novi igrač Stoke Cityja

M. Šljivak

Španski fudbaler Bojan Krkić (23) novi je igrač Stoke Cityja. 

Dosadašnji fudbaler Barcelone je sa engleskim premijerligašem potpisao četverogodišnji ugovor, a nije poznata suma koju je katalonski tim inkasirao od prelaska 23-godišnjeg fudbalera u Stoke.

Krkić je karijeru počeo u Barceloni gdje je za prvi tim debitovao 2007. godine. Nakon katalonskog kluba je igrao za Romu i Milan, da bi po povratku u Barcelonu bio posuđđen ekipi Ajaxa za kojeg je igrao u prošloj sezoni.

Krkić će se tako pridružiti našem Asmiru Begoviću u Stoke Cityju, a španski fudbaler je ukupno peto pojačanje tima s Britannia stadiona u ljetnom prelaznom roku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti