Službeno: Julian Draxler novi igrač PSG-a!
Foto: EPA

Potpisao do 2021. godine

Službeno: Julian Draxler novi igrač PSG-a!

M. Šljivak

Njemački fudbaler Julian Draxler danas je službeno postao član francuskog prvaka Paris Saint-Germaina.

On je danas potpisao ugovor na četiri i po godine sa pariškim timom, te će u redovima PSG-a ostati do ljeta 2021. godine.

U redove francuskog prvaka Draxler dolazi iz njemačkog Wolfsburga. Ovaj tim je na transferu 23-godišnjeg fudbalera inkasirao oko 40 miliona eura.

Samo četiri miliona više Draxler je plaćen 2015. godine ekipi Schalkea. Wolfsburg ga je kupio od Schalkea, gdje je ovaj sjajni fudbaler proveo kompletnu omladinsku karijeru, te četiri godine profesionalne karijere.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ove sezone je Draxler odigrao ukupno 13 utakmica za Wolfsburg. Nije se upisivao u strijelce, a imao je i skromne dvije asistencije.

PSG je u trci za njega pobijedio londonski Arsenal, koji je dugo vremena pokazivao interes za njegovim dovođenjem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi