Službeno: Mancini preuzeo Zenit

Pronašao novi klub

Službeno: Mancini preuzeo Zenit

Italijanski trener Roberto Mancini od danas je i zvanično u Zenitu iz St. Petersburga. 

Nakon što je dosadašnji trener Mirca Lucescu dobio otkaz, čelnici ruskog kluba su brzo pronašli zamjenu i to u vidu Roberta Mancinija, što je danas i zvanično potvrđeno. 

Kako se navodi na klupskoj stranici, Mancini je sa Zenitom potpisao trogodišnji ugovor s opcijom produženja saradnje na još dvije godine. 

Nekadašnji trener Manchester Cityja je bio meta mnogih špekulacija tokom sezone. Spominjala se i mogućnost povratka u Englesku, gdje je prethodno radio s velikim uspjehom, ali na kraju se ispostavilo da od toga nema ništa. 

Ovo je Manciniju inače šesti angažman u dosadašnjoj trenerskoj karijeri. Pored Manchester Cityja ranije je vodio Fiorentinu, Inter, Lazio i Galatasaray. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi