Southampton slavio svoju najveću ligašku pobjedu u historiji

Sa osam golova potopili Sunderland

Southampton slavio svoju najveću ligašku pobjedu u historiji

Fudbaleri Southamptona predvođeni Ronaldom Koemanom slavili su danas nevjerovatnu pobjedu protiv Sunderlanda rezultatom 8:0.

Bila je to najveća pobjeda popularnih Svetaca u historiji igranja u Premiershipu. Čast da se upišu u historiju imali su Pelle, koji je bio dvostruki strijelac, Cork, Tadić, Wanyama, Mane i dva fudbalera Sunderlanda koji su zatresli svoju mrežu. Vergini i Bridcutt samo su kumovali potopu svog kluba u utakmici kakva se rijetko viđa.

Southampton se nalazi na trećoj poziciji i zaista priređuje fantastične partije. Primili su najmanje golova u ligi (5) a više golova od njih postigao je samo prvoplasirani Chelsea (23). Southampton je to učinio devetnaest puta. 



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.