Španac prvi izbor Juventusa nakon Buffona?
Foto: EPA

Kepa želja Stare dame?

Španac prvi izbor Juventusa nakon Buffona?

M. Šljivak

Legendarni golman Juventusa Gianluigi Buffon (39) završiće karijeru na kraju ove sezone.

Gigi je odlučio reći zbogom Staroj dami, a Juve je tokom ljeta angažaovao Poljaka Wojciecha Szczesnyog kao čovjeka koji bi trebao preuzeti "jedinicu" Bianconera.

Međutim, čini se kako su se u redovima italijanskog prvaka predomislili i da se okreću drugom rješenju.

Juventus je ozbiljno zainteresovan za dovođenje golmana Athletic Bilbaa Kepe Arrizabalage. Ovaj 23-godišnji golman je odličnim odbranama privukao veliku pažnju na sebe, a Juve je pored Reala glavni kandidat za njegovo dovođenje.

Međutim, ovaj čuvar mreže čvrsto je na zemlji i ne želi previše pričati o ponudama.

"Znam da se priča o meni. Ipak, miran sam i nisam nervozan zbog svega što se piše. Ne želim previše pričati o tome", rekao je Kepa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sjajni golman je sinoć debitovao i za reprezentaciju Španije u susretu protiv Kostarike koju je Crvena furija dobila sa 5:0. 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi