Malo čudo Fuenlabrade u Madridu, ali Real ide dalje

Fuenlabrada časno ispala

Malo čudo Fuenlabrade u Madridu, ali Real ide dalje

E. Škorić, foto: EPA

Real Madrid se mučio u revanšu šesnaestine finala Kupa Kralja protiv Fuenlabrade, pa je niželigaš oduševio sve i stigao do 2:2. Rezultat koji im u suštini ništa ne donosi, ali slave ga gostujući nogometaši i navijači.

Madriđani su u prvom susretu slavili s 2:0, pa je Zinedine Zidane večeras šansu dao rezervistima i mladim igračima, koji su na kraju ipak pomalo razočarali, odigravši 2:2 s autsajderom.

Mada, gosti iz Fuenlabrade počeli su da se nadaju čudu kada je Milla u 25. minuti postigao gol za 1:0 i do 63. minute je Realov plasman bio upitan, makar su bile izuzetno male šanse da se to uistinu i dogodi.

Mayoral je u 63. minuti otklonio sve sumnje domaćih navijača oko plasmana u osminu finala, a isti je igrač pet minuta kasnije zabio za preokret Kraljeva. U finišu meča Portilla zabija za konačnih 2:2 i ponosan oproštaj Fuenlabrade od Kupra Kralja.

Za Real su od prve minute igrali Navas, Hernandez, Nacho, Tejero, Hakimi, Llorente, Kovačić, Amaiz, Ceballos i Mayoral, dok su s klupe šansu dobili Bale (asistirao kod gola), Querzada i Valenciano.

Nešto ranije Numancia je izbacila Malagu, Leganes je eliminisao Valladolid, a Celta je prošla ispred Eibara.

Kup Kralja, šesnaestina finala, revanš:
Real Madrid - Fuenlabrada 2:2 (Mayoral 63, 70/ Mila 25, Portilla 89)

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi