Spektakl u Torinu pripao Juventusu, Bonucci junak Stare dame
Foto: EPA

Pjanić igrao 85 minuta

Spektakl u Torinu pripao Juventusu, Bonucci junak Stare dame

M. Šljivak

Veliki derbi u 6. kolu italijanske Serie A odigrali su u Torini Juvenus i Roma, a na kraju je Stara dama došla do pobjede od 3:2.

Dosta uzbuđenja i velikih preokreta je donio ovaj meč, a na prvi gol se čekalo do 27. minute susreta.

Nakon pokušaja Pirla iz slobodnog udarca, Maicon loptu za ustavlja rukom, a sudija Rocchi pokazuje na bijelu tačku. Precizan izvođač je bio Carlos Tevez za vodstvo Juventusa od 1:0.

Samo pet minuta kasnije novi penal, ovaj put za Romu. Lichtsteiner je oborio Tottija, koji je sam i realizirao penal za izjednačenje rezultata na 1:1.

Tim iz Rima je u 44. minuti došao do vodstva. Gervinho je uposlio Juana Iturbea, koji pogađa mrežu Buffona za vodstvo Vučice od 2:1.

To nije bilo sve u ovom susretu. U trećoj minuti nadoknade novi penal za Juventus, a ponovo je precizan Carlos Tevez za rezultat poluvremena (2:2).

Roma je većim dijelim drugog poluvremena bila bolji tim. Imali su bolje šanse, a najveću je promašio Miralem Pjanić, koji je sa samo četiri metra promašio gol.

Kazna za promašaj je stigla u 86. minuti kada je Juventus stigao do pobjede. Sjajan gol za pobjedu Stare dame postigao je Leonardo Bonucci.

Do kraja su Morata i Manolas isključeni, ali se rezultat nije mijenjao...

Miralem Pjanić je igrao do 85. minute...

Seria A, 6. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juventus - Roma 3:2 (Tevez 27'p, 45+3'p, Bonucci 86' / Totti 32'p, Iturbe 44')

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.