Šta se dešava s Cristianom Ronaldom?

Zabio samo jedan gol u prvenstvu

Šta se dešava s Cristianom Ronaldom?

Otkako je dobio crveni karton protiv Barcelone u Superkupu Španije, dok sezona maltene nije ni počela kako treba, Cristiano Ronaldo nikako da dođe na zelenu granu, bar u prvenstvu. 

Sve ono što je krasilo ovog ponajboljeg igrača svih vremena u prethodnih desetak godina, kao da iščezava u domaćem takmičenju. Sve manje Ronaldo zabija golova, a sve rjeđe uspijeva predriblati svoje čuvare kako je to nekada činio.

Nakon utakmice protiv Eibara, novinari su upitali trenera Real Madrida Zinedinea Zidanea, šta se to dešava s Ronaldom koji je u prošloj sezoni zabio 42 gola, u ovoj samo jedan.

"Ne treba brinuti ako Ronaldo ne postigne gol, bitno je da ulazi i stvara šanse", kazao je Zidane i dodao kako je Portugalac apsolutni favorit da bude izabran za najboljeg igrača u prethodnoj sezoni, jer je to zaslužio.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"On je najbolji igrač svoje generacije. Daleko najbolji. Odlučujući je faktor u ključnim mečevima, čovjek koji pravi razliku i apsolutno je zaslužio svaku nagradu koju je do sada osvojio. Golovi? Malo po malo i to će doći, treba da vrati samopouzdanje. Imali smo protiv Eibara dosta poteškoća, ali najbitnije je da smo uzeli bodove", kazao je Zidane.

Real Madrid ima pet bodova manje od Barcelone koja je prva, te bod manje od druge Valencije. U narednom kolu Kraljevi gostuju Gironi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi