Šta se dešava u Zenitu? Manciniju već spremili otkaz!

Razlog je bizaran

Šta se dešava u Zenitu? Manciniju već spremili otkaz!

Italijanski mediji donose ekskluzivnu vijest da je nakon samo dva mjeseca pukla ljubav Roberta Mancinija i Zenita iz St. Petersburga.

Iskusni i trofejni italijanski stručnjak je Zenit preuzeo početkom juna, a tokom kratkog boravka u St. Petersburgu uspio je izboriti plasman u grupnu fazu Evropske lige, dovesti nekoliko ozbiljnih pojačanja (Driussi, Paredes...) i zauzeti prvo mjestu u Superligi nakon osam kola (šest pobjeda, dva remija, nijedan poraz).

Kada sve ovo pročitate, to uopšte ne zvuči loše za početak, ali Mancini je odjednom naišao na čudan problem koji bi ga mogao koštati posla u dalekoj Rusiji.

Naime, čelnicima Zenita je zasmetalo što Mancini nije uspio dovesti defanzivca Aymena Abdennoura iz Valencije, koji se na kraju opredijelio za odlazak u Olympique Marseille.

Da bude još bizarnije, Mancini je prije mjesec dana angažovao supertalentovanog argentinskog stopera Emanuela Mammanu iz Lyona, koji je plaćen 16 miliona eura i koji je već odigrao sedam utakmica u ovoj sezoni.

Očigledno je rukovodstvo Zenita silno željelo u klubu vidjeti baš Abdennoura, a navodno se Mancini nakon propalog transfera posvađao sa svojim šefovima i sada se čeka epilog.

Ukoliko Mancini zbog Abdennoura zaista dobije otkaz, to će biti jedan od bizarnijih raskida saradnje u posljednje vrijeme, barem kada su u pitanju veći evropski klubovi i poznatiji treneri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi