Stav Bayera: Emir je okončao reprezentativnu karijeru
Foto: epa.eu

Jonas Boldt, menadžer Apotekara

Stav Bayera: Emir je okončao reprezentativnu karijeru

Povratak Emira Spahića u reprezentaciju Bosne i Hercegovine od kojeg, kako sada stvari stoje, neće biti ništa, zatalasao je i fudbalske vode u Njemačkoj.

Spahić je iskoristio prvenstvenu pauzu kako bi regulisao neke stvari u fudbalskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine, stvari koje  se očito tiču njegovog budućeg statusa u timu, piše njemački magazin Kicker. 

Iako je ova tema gotovo bila završena stvar, te je Spahić rekao zbogom reprezentaciji selektor Safet Sušić, u nedostatku kvalitetnih rješenja u odbrani odlučio je novi poziv uputiti fudbaler u Bayer Leverkusena.

Neovisno o svemu bh. defanzivac u redovima Apotekara uživa veliko povjerenje, a smiješi mu se novi ugovor. Spahić je u srijedu napustio  trening kamp fudbalske reprezentacije BiH, a zbog problema sa leđima otputovao je u Minhen, što je saopštio Savez.

U slučaju da doktori daju zeleno svjetlo, Spahić bi mogao igrati, ali su šanse  za to minimalne, potvrdio je to jučer u  razgovoru za naš portal selektor Safet Sušić, pa je  povratak Spahića u nacionalni dres nakon oproštaja od istog pod velikim znakom pitanja.

Ipak, za klub iz Leverkusena ovaj razvoj situacije nešto je sasvim novo, tvrdi Kicker, pravo iznenađenje.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Naš stav je da je Emir okončao reprezentativnu karijeru", objasnio je menadžer Bayera Jonas Boldt.

Nakon svega jasno je da Apotekari imaju plan za Emira Spahića po okončanju ove sezone nakon koje bh. defanzivcu ističe ugovor sa ovim bundesligašem, ali će vjerovatno rođeni Dubrovčanin morati izabrati između novog ugovora ili nastavka reprezentativne karijere.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.