Stoke lagano do prolaza osminu finala FA Kupa

FA Kup

Stoke lagano do prolaza osminu finala FA Kupa

M. Šljivak

Fudbaleri Stoke Cityja plasirali su se u osminu finala FA Kupa nakon što su večeras na gostovanju savladali Rochdale s 4:1.

Već nakon četiri minute Stoke je poveo s 1:0. Sjajan gol je postigao Krkić za vodstvo od 1:0.

Ovaj rezultat se na semaforu zadržao do 52. minute kada gosti stižu i do drugog gola. Stephen Ireland je pogodio za sigurnih 2:0.

Samo deset minuta kasnije sve dileme oko pobjednika su riješene. Victor Moses je matirao golmana domaćeg tima za velikih 3:0.

Domaći su do kraja uspjeli da postignu gol. Rezultat od 3:1 postavio je Bennett u 78. minuti, a u trećoj minuti nadoknade Walters pogađa za konačnih 4:1.

Asmir Begović, kao i obično, ne brani za Stoke u FA Kupu.

FA Kup, 4. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Rochdale - Stoke 1:4 (Bennett 78' / Krkić 4', Ireland 52', Moses 62', Walters 90+3')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.