Stuttgart prokockao opstanak u Gelsenkirchenu
Foto: EPA

Bundesliga, 31. kolo

Stuttgart prokockao opstanak u Gelsenkirchenu

E. Škorić

U subotu je odigran dobar dio utakmica 31. kola njemačke Bundeslige.

Kada je u pitanju borba za ostanak, i dalje se ništa ne zna i sve je još otvoreno, a Stuttgart je izgubio u Gelsenkirchenu iako je imao 2:1 prednost.

Huntelaar je doveo domaće u vodstvo u devetoj minuti, ali su Harnik i Kostić donijeli preokret gostima, za koje ni danas nije igrao Vedad Ibišević. Huntelaar je drugim golom izjednačio na 2:2, da bi Boateng u 90. donio pobjedu Schalkeu.

Freiburg je vodio 1:0, ali je poražen s 2:1 od Paderborna. Vodeći gol postigao je Petersen, ali je Rupp s dva gola donio preokret. Mensur Mujdža nije igrao kod domaćih. 

Werder bi mogao čak i do Evrope iako je imao lošu sezonu. U Bremenu su domaći savladali Frankfurt, a gol odluke postigao je Selke u 66. minuti. Izet Hajrović igrao je do 60. minute.

Dosta zanimljivo bilo je u duelu Wolfsburga i Hannovera. Domaći su u prvom dijelu imali 2:0, a strijelci su bili Dost i Perišić. Ipak, Hannover preko Brianda i Sanea u nastavku dolazi do boda.

Wolfsburg je i dalje čvrsto na drugom mjestu, a Hannover se bori za opstanak i sada ima 30 bodova.

U duelu Hoffenheima i Borussije Dortmund nije bilo pobjednika. Završeno je 1:1, a strijelci su bili Volland i Hummels. Ermin Bičakčić je igrao 90 minuta u domaćem timu, dok Sejad Salihović nije ulazio u igru.

Golova jedino nije bilo u meču Augsburga i Koelna. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 31. kolo:
Augsburg - Koeln 0:0
Werder - Frankfurt 1:0 (Selke 66)
Freiburg - Paderborn 1:2 (Petersen 40/ 70, 80)
Hoffenheim - Borussia D.  1:1 (Volland 33/ Hummels 35)
Schalke - Stuttgart 3:2 (Huntelaar 9, 78, Boateng 90/ Harnik 22, Kostić 51)
Wolfsburg - Hannover 2:2 (Dost 24, Perišić 45/ Briand 47, Sane 58)


TSG Hoffenheim 1-1 Borussia Dortmund - All... by FootballGoalsHighlights

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti