Sve je gotovo: Manchester City ima novog golmana
Foto: EPA

Ederson za rekordnu sumu na Etihadu

Sve je gotovo: Manchester City ima novog golmana

M. Šljivak

Manchester City će u novu sezonu ući s novim golmanom.

Građani su dogovorili transfer Brazilca Edersona iz Benfice koji će prelaskom na Etihad postati najskuplji golman svih vremena.  City će za njegove usluge izdvojiti čak 45 miliona funti, te je ovaj 23-godišnjak srušio rekord Gianluigija Buffona iz 2001. godine kojeg je Juventus Parmi platio 33 miliona funti.

Ederson će sutra doputovati u Manchester na ljekarske preglede i nakon toga bi trebao da potpiše višegodišnji ugovor s Građanima.

On će tako postati drugo pojačanje Cityja za novu sezonu, a ranije je stigao Portugalac Bernardo Silva iz Monaca.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ederson je reprezentativac Brazila, ali je u velikana iz Lisabona stigao još kao 16-godišnjak. Branio je za omladinske kategorije kluba, a bio je i na posudbi u Rio Aveu.

Njegov dolazak će dodatno pojačati konkurenciju među stativama engleskog kluba, a protekle sezone su se na mjestu prvog golmana smjenjivali Claudio Bravo i Willy Caballero.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi