"To što ja zarađujem ne možete dobiti ni u Real Madridu"
Foto: EPA

Gervinho uživa u Kini

"To što ja zarađujem ne možete dobiti ni u Real Madridu"

E. Čaušević

Nekadašnji fudbaler Arsenala i Rome, Gervinho, ne razmišlja o povratku u Evropu jer u Kini zarađuje ogroman novac.

Gervinho je nakon odlaska iz Rome svoju karijeru odlučio nastaviti u dresu Hebei Fortune i nema namjeru da u skorije vrijeme mijenja klub, a kada je objavljeno koliko zarađuje jasno je zašto želi ostati u Kini. Mediji su jučer objavili da je Lavezzi najplaćeniji igrač svijeta, no Gervinho uopšte nije daleko od njega.

Igrač iz Obale Slonovače u svom ugovoru sa kineskim klubom ima dvije nevjerovatne klauzule. Gervinho zaradi 50.000 funti samo što nastupi u jednoj utakmici, a ukoliko uspije zatresti mrežu protivničke ekipe bit će bogatiji za još 130.000 funti.

"Zaradim 130.000 funti samo što postignem gol, a uz to dobijem još 50.000 funti za svaku odigranu utakmicu. To je u Evropi nemoguće dobiti, pa čak i u Real Madridu", rekao je Gervinho.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi