Toure se oprostio od igranja i dobio novu funkciju

Ostat će u Celticu

Toure se oprostio od igranja i dobio novu funkciju

Nekadašnji reprezentativac Obale Slonovače Kolo Toure oprostio se od aktivnog bavljenja fudbalom, ali ostat će u Celticu.

Nekada velika zvijezda Arsenala, Manchester Cityja i Liverpoola odlučila je da se oprosti od aktivnog igranja u 36. godini, ali ostat će u Celticu kao jedan od pomoćnika trenera Brendana Rodgersa. 

Podsjetimo da se Toure pridružio škotskom velikanu na ljeto prošle godine, a u protekloj sezoni je upisao 17 mečeva za Celtic i pomogao je klubu da osvoji novu titulu prvaka Škotske. 

"Ne mogu biti sretniji jer sam ostao u sjajnom klubu. Ovo je novi izazov u mojoj karijeri, novi početak. Igranje fudbala je završeno. Mogu zvanično reći da se povlačim i sada sam potpuno koncentrisan samo na trenerski posao. Za mene ne postoji bolji posao od onog kojeg ću sada raditi. Uvijek sam bio jedan od igrača koji je volio pomagati drugima oko sebe", rekao je Toure. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi