Trećeligaš izbacio Leverkusen iz Kupa Njemačke

Lotte priredio veliku senzaciju

Trećeligaš izbacio Leverkusen iz Kupa Njemačke

E. Čaušević

Fudbaleri Bayer Leverkusena večeras su svojim navijačima priredili neogodno iznenađenje jer su ispali iz njemačkog kupa.

Leverkusen je igrao na gostovanju protiv trećeligaša Lottea u okviru šesneastine finala ovog takmičenja, te je poražen nakon penala. Gosti su prvi stigli do prednosti kada je pogodio Volland, ali je Lotte izjednačio autogolom Hilberta.

Ovaj rezultat se nije mijenjao pa su igrači bili primorani da igraju produžetke. Na samom startu prvog produžetka Leverkusen je ponovo stigao do prednosti, a svoj drugi gol postigao je Volland.

Ipak, u samom finišu prvog produžetka domaća ekipa je preko Freiberga poravnala na 2:2 na oduševljenje domaćih navijača. Rezultat se nije mijenjao do kraja meča pa se pristupilo izvođenju penala. Lotte je bio uspješniji, te je priredio veliko iznenađenje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti