Tudor: Neću dati otkaz

Hrvatski stručnjak nakon neočekivanog poraza Galate

Tudor: Neću dati otkaz

D. Rakanović

U 30. kolu turske Super lige Galatasaray je neočekivano doživio težak poraz na svom terenu od Kasimpase (1:3). 

Castro (2) i Sahin bili su strijelci u visokoj pobjedi gostiju, dok je Sneijder jedini dao gol za domaće. Galatasaray nakon 30 kola je na četvrtom mjestu sa 52 boda, četiri više od petog Trabzonspora te bi mogli lako ostati i bez mjesta u Europskoj ligi naredne sezone.

Hrvatski stručnjak na klupi Galatasaraya Igor Tudor bio je razočaran nakon utakmice, a novinarima je otkrio da je odmah nakon završetka utakmice obavio razgovar sa predsjednikom Dursunom Özbekom.

"Predsjednik mi je rekao nakon utakmice što misli, ali to ostaje među nama. Loše smo igrali...", rekao je Tudor.

Novinare je interesovalo zbog čega je rano zamijenio Brumu, a Tudor je rekao da je to uradio zbog nepoštovanja.

"Neke stvari mogu tolerisati, ali mora postojati nivo poštovanja između igrača i trenera u ozbiljnom klubu kakav smo mi", naglasio je Tudor.

Hrvatski stručnjak na kraju je naglasio da neće sam dati otkaz.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Neću otići iz kluba. Uvjeren sam da nije stvar u treneru nego tenzijama u klubu", rekao je Tudor.

Turski mediji već neko vrijeme špekulišu da bi se Galatasaray i Tudor mogli sporazumno rastati, jer čelnici kluba nisu zadovoljni rezultatima, a navodno su se i igrači pobunili zbog toga što ih hrvatski stručnjak gazi na treninzima. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi