UEFA oštro kaznila Rijeku zbog "Ubij Srbina"
Foto: EPA

Navijači Rijeke koštali klub

UEFA oštro kaznila Rijeku zbog "Ubij Srbina"

Hrvatski prvak NK Rijeka dobio je visoku kaznu od UEFA-e zbog nedoličnog ponašanja jednog dijela navijača na utakmici protiv Olympiakosa.

Rijeka je kažnjena sa 21.000 eura i zatvaranjem sjeverne tribine Rujevice na utakmici Evropske lige koju hrvatski predstavnik uskoro igra protiv AEK-a iz Atine.

Kako se navodi, pomenutu kaznu prouzrokovana je zbog neprohodnosti stepenica na sjevernoj tribini, paljenja pirotehničkih sredstava na istoj tribini ali najviše zbog diskriminacijskog skandiranja dijela domaćih navijača koji su protiv Olympiakosa uzvikivali "Ubij Srbina", "Ko ne skače, pravoslavac je" i "Gazi, gazi, gazi cigane".

Sva navedena skandiranja su dokumentovana audio-video zapisom i dostavljena su disciplinskim tijelima UEFA-e, pa su se iz krovne kuće evropskog fudbala odlučili na prilično oštru kaznu za hrvatski klub.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Iz Rijeke su poručili da će se žaliti na odluku UEFA-e i da se još uvijek nadaju da bi kazna mogla biti ublažena, te da će protiv AEK-a ipak imati podršku sa svih tribina svog stadiona koji bi ionako bio premalen da primi sve zainteresovane za ovaj evropski meč.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi