Uzalud je bježao: Borussia odbila ponudu za Dembelea
Foto: EPA

Ponuda Barcelone je premala

Uzalud je bježao: Borussia odbila ponudu za Dembelea

M. Šljivak

Mladi napadač Borussije Ousmane Dembele (20) napustio je jutros trening tima iz Dortmunda kako bi završio transfer u Barcelonu.

Ovaj 20-godišnjak je samovoljno napustio ekipu, jutros nije trenirao i u rukovodstvu njemačkog tima nisu znali gdje im je igrač.

Ubrzo su francuski mediji javili da je Dembele u Parizu, gdje čeka da mu tim da zeleno svjetlo za odlazak u Barcelonu.

Ipak, njemački velikan je danas objavio kako su održani pregovori s katalonskim timom oko eventualnog transfera, ali da dogovor nije postignut.

"Klub je održao razgovore sa Barcelonom oko potencijalnog transfera Ousmanea Dembelea u ovaj tim. Tokom sastanka, predstavnici Barcelone su dali ponudu koja ne odgovara pravoj vrijednosti igračima i ostalim ekonomskim vrijednostima današnjeg tržišta. Odlučili smo da ponudu odbijemo. Ne postoji druga ponuda Barcelone i Dembele za sada ostaje naš igrač", saopšteno je iz kluba.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Dembele će tako za sada ostati bez transfera u redove španskog velikana i rukovodstvo tima očekuje njegov povratak na treninge Milionera.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi