Vaha ne da na sebe: Malouda će morati potražiti novi klub

Halilhodžić je autoritet i u Trabzonu

Vaha ne da na sebe: Malouda će morati potražiti novi klub

E. Škorić

Bh. stručnjak Vahid Halilhodžić je i u turskom Trabzonsporu dokazao da je trener s autoritetom.

Ovog ljeta je Vaha zasjeo na klupi turskog kluba i čini se da je nastavio sa svojom filozofijom, odnosno sa načinom rada. Ne dozvoljava zvijezde u ekipi, pa je tako Florent Malouda, bivši igrač Chelseaja, izbačen iz prvog tima Trabzonspora.

Francuz je imao fizički obračun s Vahom, koji ga je odstranio iz prvog tima, s kojim ne može ni trenirati, a izvjesno je da će napustiti klub.

Halilhodžić je nakon treninga rekao igračima da odu gledati snimak jednog od mečeva Rostova, s kojim Trabzonspor igra u play-offu Evropske lige. Malouda je rekao da taj snimak neće gledati, što je razbjesnilo bivšeg trenera Dinama.

"Stav i njegovo ponašanje nisu me iznenadili, jer je u ovom klubu i sa prijašnja dva trenera imao problema. Imao je sličnih problema i u Chelseaju, Lyonu, ali i nacionalnom timu Francuske. Morao je naći neko opravdanje i razlog da ode negdje drugo. Ne želim više razgovarati o tome. Napisao sam izvještaj. Nakon ovoga svako će priznati svoje greške i nositi svoju odgovornost. Ova tema za mene je završena”, rekao je Halilhodžić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.