Višća i Adebayor sredili Galatasaray
Foto: EPA

Velika pobjeda Basaksehira

Višća i Adebayor sredili Galatasaray

Basaksehir za koji nastupa bh. reprezentativac Edin Višća ostvario je veliku pobjedu protiv Galatasaraya u okviru 12. kola turskog šampionata. 

U derbiju kola Višćin tim je nad Galatasarayem slavio s 5:1, a pitanje pobjednika u ovom meču domaći su riješili praktično u prvom poluvremenu. 

Domaćin je poveo golom Attamaha u 25. minuti nakon ubačaja Višće, da bi u 42. minuti Višća upisao i novu asistenciju, a Adebayor je bio precizan za 2:0. 

Nakon što se pri rezultatu 2:0 otišlo na odmor, Galatasaray je u nastavku uspio da smanji prednost. Gomis je u 55. minuti matirao golmana Basaksehira, no to je bilo što su pružili gosti, pošto je ostatak meča protekao u potpunoj dominaciji Basaksehira. 

Adebayor je golovima u 58. i 76. povisio na 4:1, da bi minutu prije kraja Frei postigao novi gol Basaksehira i postavio konačan rezultat. 

Ovom pobjedom Basaksehir se bodovno izjednačio s Galatom na vrhu tabele. Obje ekipe imaju po 26 bodova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi