Xabi Alonso objasnio kako mu je propao transfer u Barcelonu
Foto: EPA

Za sve je "kriv" Guardiola

Xabi Alonso objasnio kako mu je propao transfer u Barcelonu

E. Čaušević

Iskusni španski fudbaler Xabi Alonso prije nekoliko sedmica objavio je da igra svoju posljednju sezonu, te da će ovog ljeta okačiti kopačke o klin.

Fudbaler Bayerna iza sebe ima dosta uspješnu karijeru u kojoj je na klupskom i reprezentativnom nivou osvojio mnogo titula. Poznato je da je Alonso karijeru počeo u Real Sociedadu nakon čega je otišao u Liverpool gdje je ostavio najdublji trag.

U dresu Redsa igrao je pet sezona koliko je prveo i u svom narednom klubu Real Madridu. Ipak, ovaj 35-godišnji vezni igrač priznao je da je bio na korak prelaska u Barcelonu u trenutku kada je shvatio da je vrijeme da napusti Liverpool. Iako je s Barcom dogovorio uslove ugovora na kraju je transfer propao, a Alonso je objasnio i zbog čega.

"Kada me Liverpool želio prodati javio se Pep Guardiola i rekao mi da želi da dođem u Barcelonu. Tada je rekao Rafi Benitezu da bih se odlično uklopio u njegov sistem igre i ja sam bio spreman da idem u Barcu. Ipak, Guardiola je imao dilemu jer se tada pojavio Sergio Busquets. Transfer je propao jer je on odlučio njemu da pruži priliku u prvom timu i sada imamo dokaz da nije pogriješio", rekao je Alonso.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi