Xavijev menadžer potvrdio: Legenda Barcelone ide u Al Sadd

U izjavi za Reuters

Xavijev menadžer potvrdio: Legenda Barcelone ide u Al Sadd

Xavi Hernandez danas je održao konferenciju za medije, na kojoj je prisutnim novinarima saopštio da on naredne sezone neće nositi dres Barcelone. 

Dvije destinacije koje su se spominjale kao Xavijeva budućnost bile su Katar i MLS, a njegov menadžer Ivan Corretja za Reuters je potvrdio da će Xavi potpisati trogodišnji ugovor s Al Saddom.  

Prema njegovim riječima, Xavi će ujedno biti i ambasador Svjetskog prvenstva 2022. godine te će početi raditi na svojim trenerskim kvalifikacijama. Iako su mediji pisali da će Xavi u Kataru zarađivati čak deset miliona eura godišnje, Corretja je to odbio komentarisati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.