Zanimljiva klauzula u Ibiševićevom novom ugovoru

Na insistiranje našeg napadača

Zanimljiva klauzula u Ibiševićevom novom ugovoru

Bh. napadač Vedad Ibišević jučer je produžio ugovor sa Herthom do 2019. godine.

Njemački mediji istražili su priču i otkrili detalje ugovora, te jednu interesantnu klauzulu na kojoj je insistirao naš napadač.

Naime, Ibišević je tražio klauzulu po kojoj može napustiti Herthu u slučaju da u klub dođe ponuda nekog kluba koji igra u Ligi prvaka. S obzirom da naš napadač nikada nije zaigrao u najelitnijem klupskom takmičenju, jasno je da želi iskusiti tu slast do kraja karijere.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ukoliko se to dogodi, Hertha će na ime obeštećenja dobiti između četiri i pet miliona eura.

Vedad Ibišević je proteklog vikenda postigao 100. pogodak u Bundesligi i tako postao tek šesti stranac kojem je to pošlo za rukom u najjačoj njemačkoj ligi. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi