Zbog namještanja uhapšen gazda Olympiakosa

"Pao" veliki fudbalski moćnik u Grčkoj

Zbog namještanja uhapšen gazda Olympiakosa

Grčka policija privela je 16 osoba osumnjičenih za namještanje fudbalskih utakmica među kojima je i predsjednik aktuelnog prvaka Olympiakosa Evangelos Marinakis.

Bogati brodovlasnik koji je na čelo Olympiakosa stigao 2010. još nikada nije izgubio niti jednu šampionsku titulu, a kažu kako je upravo on jedan od najmoćnijih ljudi u grčkom fudbalu.

Pretpostavlja se da među privedenim osoba ima i funkcionera i zaposlenika FS Grčke, ali i nekoliko fudbalskih sudija. 

Svi su optuženi za učešće u kriminalnoj organizaciji, prevaru, korupciju te pokušaj iznude. Istraga je bazirana na utakmicama koje su se igrale u periodu od 2011. do 2013. godine.

Zanimljivo je da je klub iz Pireja je osvojio 16 od posljednjih 18 naslova grčkog prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.