Zec: Uvjerio sam se da dolazak u Rijeku nije greška

Bh. internacionalac

Zec: Uvjerio sam se da dolazak u Rijeku nije greška

Prije tačno mjesec dana bh. internacionalac Ermin Zec pojačao je redove Rijeke, nakon što mu je istekao četverogodišnji ugovor u turskom prvoligašu Gaziantepsporu.

Ljetna potraga za angažmanom rezultirala je tim da Zec nije potpuno spreman došao pod stijene Kantride, ali po pitanju fizičke spreme napreduje iz dana u dan. 

"Sigurno je da ce biti potrebno još neko vrijeme da dosegnem maksimum, no puno sam radio na tome, što individualno, što s momcadi otkako sam došao. Dižem se kroz treninge, osjećam to, tako da vjerujem da cu brzo biti maksimalno spreman. Još se malo privikavam na novu momcad, u nastavku sezone bit cu još bolji", rekao je Zec u razgovoru za Jutarnji list i podijelio još neke dojmove o Rijeci.

"Odmah po dolasku uvjerio sam se da nisam pogriješio kada sam pristupio Rijeci. Od prvog dana sve je kako treba i vjerujem da sam napravio pravi potez. Ljudi u klubu svoje poslove odraduju na najbolji mogući način, suigrači su odlični, trener Kek i njegovi suradnici takoder. U konačnici, to se vidi na rezultatima i atmosferi. Grad je zaista lijep, Riječani su jako ljubazni, navijači su najbolji...", oduševljen je Zec.

Trenutni ciljevi ovog 27-godišnjeg Bugojanca vezuju se isključivo za ostvarenja Rijeke.

"U prvenstvu se držimo na vrhu, pratimo Dinamo, ali se njime ne zamaramo. Pokušat cemo da takva situacija potraje što duže, i ako dragi Bog da... U Kupu, naravno, želimo obraniti trofej. U Evropi cemo, pak, dati sve od sebe da u što boljem svijetlu nastavimo prezentirati Rijeku. Pokušat cemo i uzeti nešto, da što dulje ostanemo u igri", objasnio je na kraju Zec koji veceras sa svojim timom docekuje Istru 1961.

Rijeka je prošle srijede pobjedom nad Lekenikom izborila nastup u osmini finala Kupa, a Zec se na najbolji mogući način predstavio Riječanima, postigavši dva pogotka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.