Zenit se 'okliznuo' na Kipru protiv AEL Limassola

Nastavljene kvalifikacije za LP

Zenit se 'okliznuo' na Kipru protiv AEL Limassola

Utakmicama AEL-a i Zenita, Helsinkija i APOEL-a te Dnipra i Kopenhagena nastavljeno je treće pretkolo kvalifikacija za Ligu prvaka.

Najzanimljiviji rezultat viđen je na Kipru gdje je AEL savladao favorizovani tim Zenita minimalnim rezultatom 1:0. Strijelac gola za veliku pobjedu Kipran abio je Lukasz Gikiewicz u 64. minuti. Zenit će u revanšu biti lišen usluga Axela Witsela, koji je tri minute nakon jedinog gola na utakmici zaradio crveni karton.

U vrlo zanimljivoj utakmici HJK Helsinki i APOEL remizirali su odigravši 2:2. Helsinki je vodio sa 2:0 nakon prvog poluvremena golovima Savagea u 11. i 45. minuti, a sve je krenulo naopako startom drugog poluvremena kada su domaći ostali sa igračem manje. Tomas De Vincenti smanjio je rezultat u 71. minuti da bi Sheridan u 74. postavio konačnih 2:2 pred revanš na Kipru.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ukrajinski Dnipro također je negativno razočarao svoje navijače u današnjem susretu, ali će i dalje imati realne šanse za plasman u playoff. U Kijevu je gostovao danski Kopenhagen koji je uspio istrajati u namjerama da sačuva početni rezultat. Tako je i bilo, pa će revanš u Danskoj biti vrlo interesantan jer je sve još uvijek otvoreno. Bitno je istaći da je na tribinama zabilježen incident kada su se domaći navijači krenuli obračunati sa Kopenhagenovim. Na sreću, do većeg incidenta nije došlo a zbog svega je drugo poluvrijeme kasnilo desetak minuta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.