Zoff: Neuer nema šanse pokraj Messija i Ronalda

Legendarni italijanski golman

Zoff: Neuer nema šanse pokraj Messija i Ronalda

Dino Zoff, legendarni italijanski golman, smatra da Manuel Neuer nema šanse za osvajanje Zlatne lopte pored Cristiana Ronalda i Lea Messija.

"Neuer je dovoljno dobar za jednu ovakvu nagradu, ali mislim da će Zlatnu loptu osvojiti jedan od dvojca Ronaldo - Messi. Ruku na srce, Neuer ne može pobijediti u nadmetanju sa tom dvojicom. I ja sam svojevremeno bio nominovan, ali je uz mene tu bio i Johann Cruyff. Naravno, on je osvojio nagradu", rekao je Zoff.

Što se golmana u ovom izboru tiče, kroz historiju je za Zlatnu loptu bilo nominovano nekoliko golmana. Osim Zoffa, u odabranom društvu bili su Ivo Viktor, Gianluigi Buffon i Oliver Kahn. 

Najbolje je prošao Buffon koji je 2006. bio drugi u izboru iza Canavarra, dok su Kahn i Viktor završavali treći 2001. i 2002., odnosno 1976. godine.

FIFA će Zlatnu loptu dodijeliti u Zurichu 12. januara 2015. godine, a najveće šanse za njeno osvajanje ima Cristiano Ronaldo. Kao jednom golmanu, Neueru je i sama nominacija velika čast.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.