Zvanično: Bivši prvak Evrope od danas ima novo ime

Pravi problemi tek slijede

Zvanično: Bivši prvak Evrope od danas ima novo ime

Nekadašnji prvak Evrope Steaua iz Bukurešta danas je zvanično promijenio ime.

Na sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Rumunije donesena je odluka i Steaua se od danas službeno zove SC Fotbal Club FCSB SA.

Skraćenica FCSB označava "Fotbal Club Steaua Bucuresti", ali se zbog zabrane od strane vojske puno ime ne smije koristiti.

Podsjetimo, sredinom januara ove godine je vojska Rumunije naredila da Steaua mora promijeniti ime, što se trebalo desiti do kraja tog mjeseca. Ipak, zvanično je velika promjena tek danas stupila na snagu.

Ovo nije kraj problema za velikana rumunskog fudbala, koji bi trebao biti i izbačen iz lige, a sve svoje igrače prepustiti novom klubu koji će biti osnovan na ljeto i koji će se zvati Steaua.

Steaua iz Bukurešta je titulu prvaka Evrope osvojila prije 31 godinu, kada je u finalu 1986. godine savladala Barcelonu nakon penala sa 2:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi