Zvanično: Diego Lopez potpisao za Espanyol
Foto: EPA

Napustio Milan

Zvanično: Diego Lopez potpisao za Espanyol

E. Čaušević

Španski golman Diego Lopez odlučio je napustiti redove Milana, te će svoju karijeru nastaviti u španskoj La Ligi.

Lopez je ovu sezonu proveo na posudbi u Espanyolu, a odmah po povratku u Milan saopštio je čelnicima kluba da će napustiti San Siro. Espanyol je odlučio otkupiti njegov ugovor od Rossonera, te će Diego Lopez sa klubom iz Barcelone potpisati ugovor do ljeta 2020. godine.

"Diego Lopez je zvanično golman Espanyola. Španski tim je otkupio njegov ugovor od Milana i s novim timom je potpisao trogodišnji ugovor. Otkupna klauzula za ovog golmana sada će biti 50 miliona eura", saopštio je španski klub.

Diego Lopez je u Milan došao kao veliko pojačanje iz Real Madrida, ali je izgubio mjesto u početnoj postavi kada je Siniša Mihajlović dao šansu mladom Gianluigiju Donnarummi. Nakon jednogodišnje posudbe u Espanyolu Lopez je odlučio da ostane član ovog kluba iz Barcelone.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi