Zvezda uz dosta muke do trećeg pretkola Lige prvaka

Savladali ekipu Vallette

Zvezda uz dosta muke do trećeg pretkola Lige prvaka

E. Čaušević

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su večeras na domaćem terenu pobjedu u revanš susretu drugog pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka.

Zvezda je večeras sa 2:1 u Beogradu bila bolja od Vallette i tako osigurala plasman u treće pretkolo Lige prvaka. Nakon pobjede na Malti sa 2:1, crveno-beli su i večeras istim rezultatom bili bolji od svog protivnika.

Ipak, nije sve počelo tako bajno za domaće jer su gosti u 11. minuti zaledili Marakanu. Jhonnattann je asistirao, a mrežu Zvezde zatresao je Caruana.

Zvezda je nakon toga svim silama krenula u napad što im se isplatilo u 30. minuti kada je Donald izjednačio na 1:1. Beogradska ekipa u samom finišu utakmice riješila je dileme ko ide dalje kada je za pobjedu Zvezde pogodio Katai.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Crvena zvezda će u trećem pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka snage odmjeriti protiv Ludogoreca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi