Allen Iverson se vratio na parket
Foto: EPA

Počela BIG3 liga

Allen Iverson se vratio na parket

Jučer je i zvanično počela BIG3 liga, takmičenje u kojem će se osam ekipa nadmetati u popularnom "basketu", odnosno košarci 3 na 3.

Ovaj projekat je zamisao Ice Cubea, američkog repera, glumca i režisera, a njegova želja je bila da pruži bivšim NBA igračima, koji su i dalje u pristojnoj fizičkoj kondiciji, priliku da pokažu da još nisu za "staro gvožđe".

Bivše NBA zvijezda poput Kenyona Martina, Jermaina O'Neala, Mikea Bibbyja i Stevea Francisa će ušestvovati u ovom takmičenju, a svakako najveće ime BIG3 lige je legendarni Allen Iverson, jedan od najboljih playmakera svih vremena.

Iverson je jučer kao trener-igrač nastupio sa svojom ekipom 3's Company koja je savladala Ball Hogse predvođene Rasualom Butlerom.

Popularni The Answer se nije previše proslavio, te je uspio samo jednom poentirati, ali je svaki njegov potez publika u Barclays Centru dočekala sa ovacijama.

Kako je izgledao Iversonov povratak na parket može se vidjeti u video prilogu:



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi