Amerikanci nemilosrdni prema Novom Zelandu
Foto: EPA

Nova pobjeda SAD-a

Amerikanci nemilosrdni prema Novom Zelandu

M. Šljivak

Košarkaši Sjedinjenih Američkih Država pregazili su večeras i Novi Zeland rezultatom 98:71.

Od samog početka Amerikanci su očekivano dominirali. Ipak, Novi Zeland je uspio da izbjegne katastrofu u prvoj dionici, nakon koje su košarkaši SAD-a imali sedam poena prednosti, 27:20.

Međutim, u nastavku susreta Novozelanđani nisu mogli parirati favorizovanim Amerikancima. Lagano je SAD podizala prednost, a na poluvrijeme su otišli s 22 poena prednosti, 57:35.

Novi Zeland je uspio dobiti treću dionicu. Ipak, to nije bio dovoljno da odvedu susret u neizvjesnu završnicu, te su Amerikanci do kraja dodatno povećli prednost i stigli su do treće pobjede.

Anthony Davis je bio najefikasniji sa 19 poena i devet skokova, dok je kod Novog Zelanda Anthony ubacio 11.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.